De meest handige keuken organizers

  • Bericht auteur:

Ik denk niet dat ik overdrijf als ik zeg dat voor elke kookliefhebber een georganiseerde keuken met de meest handige keuken organizers een droom is. En niet alleen voor kookliefhebbers. Want wie droomt er niet van een super organized ‘Instagram’ keuken!

Ik weet uit eigen ervaring hoe vervelend het is om in een rommelige en chaotische keuken te werken. Gelukkig heb ik een paar jaar geleden ontdekt dat het hebben van de juiste organizers echt een verschil kan maken. Ze transformeren mijn keuken van een rommelige ruimte naar een gestroomlijnde en efficiënte plek waar ik met plezier kan koken.

In deze blog wil ik je graag voorstellen aan een aantal handige en functionele organizers die mij hebben geholpen om mijn keuken opgeruimd en overzichtelijk te houden. Ik kan je verzekeren dat ze je leven in de keuken gemakkelijker zullen maken.

Draaiplateau

Laat ik beginnen met mijn favoriete keuken organizer: het draaiplateau. Ik kan niet genoeg benadrukken hoe handig draaiplateaus zijn in je koel- of keukenkast. Vooral voor het opbergen van potjes en flesjes. Ik hoef nu niet meer door een stapel flesjes te graven om te vinden wat ik nodig heb. Met een simpele draai kan ik gemakkelijk toegang krijgen tot al mijn favoriete smaakmakers. Ik ben echt dol op de draaiplateaus en daarom heb ik verschillende soorten en maten in mijn assortiment.

Draadmanden

Een andere geweldige organizer die ik graag met je wil delen zijn draadmanden. Ik heb twee draadmanden op mijn aanrecht staan om mijn fruit en groenten netjes in te bewaren. En in de voorraadkast gebruik ik ze voor flessen en pakken.

De draadmanden zijn gemaakt van rvs en daardoor erg stevig. Bovendien zijn ze stapelpaar wat ze erg handig maakt. In mijn assortiment heb ik daarom verschillende maten en kleuren.

Kruidenrekken

Als liefhebber van koken met kruiden en specerijen kan ik niet zonder mijn kruidenrekken. Deze organizers bieden een georganiseerde en overzichtelijke manier om al mijn kruiden op te bergen. Door de meerdere niveaus kan ik eenvoudig mijn hele voorraad kruiden zien. Mijn favoriet is het uitschuifbare kruidenpodium. Heb je meer kruidenpotjes in huis dan schuif je het rek een stukje uit en heb je minder kruiden dan schuif je het rek zo weer in. Je creëert zo eenvoudig de ruimte die je nodig hebt om al je kruiden op te bergen.

Organizers met vakken

Organizers met vakken zijn een andere must-have voor mij. Ik heb ze in verschillende soorten en maten in mijn keukenkasten staan. Ik gebruik ze bijvoorbeeld om zakjes, pakjes en blikjes georganiseerd te houden. De verschillende compartimenten maken het gemakkelijk om elk item op zijn plaats te houden. En ik kan snel vinden wat ik nodig heb. Ik vind ze ideaal om mijn keukenkasten netjes en opgeruimd te houden.

Keukenrekken

Last but not least, wil ik het hebben over keukenrekken. Een favoriet is bijvoorbeeld het pannenrek voor koekenpannen. Heeft jouw koekenpan een goede antiaanbaklaag? Dan wil je daar absoluut geen krassen in krijgen! Stapel de koekenpannen daarom niet zomaar op elkaar maar gebruik dit pannenrek. Je benut de ruimte van je keukenkastje optimaal zonder je pannen te beschadigen.

Ook handig is het rek voor pannendeksels. Bevestig het rek aan de binnenkant van een keukenkast of je voorraadkast en je kunt makkelijk bij al je pannendeksels. Losliggende bakplaten en bakvormen berg ik op in de kast organizer keukenrek. Ik heb een hekel aan stapels in keukenkasten. Je hebt altijd net het onderste van de stapel nodig en bent aan het hannesen om erbij te kunnen. In het keukenrek zet je de bakplaten rechtop en daardoor kun je er gemakkelijk bij.

Efficiëntie ten top met de meest handige keuken organizers

Met behulp van draaiplateaus, draadmanden, kruidenrekken, organizers met vakken en keukenrekken benut je de ruimte in je keuken optimaal. Goede organizers maken het makkelijker om al je keukenspullen netjes en overzichtelijk op te bergen. Ik heb gemerkt dat je daardoor veel efficiënter kunt werken. Je hoeft niet lang te zoeken naar de spullen die je nodig hebt.

Ook als je boodschappen gaat doen is het fijn om overzicht te hebben op je voorraad. En schoonmaken gaat een stuk sneller. Je hoeft niet meer allerlei losse spullen uit je kast te halen maar pakt eenvoudig de organizer in één keer uit je kast.

Investeer in deze slimme opbergoplossingen en geniet ook van een organized keuken waar je met plezier kunt koken en eten!

Meer weten over de meest handige keuken organizers? Bel of app met 06-21205824 of mail naar webshop@stokado.nl.

Linda Bults, eigenaar

Een Instagram keuken met handige keuken organizers