Duurzaam organizen: Bijenwasdoek

  • Bericht auteur:

Duurzaamheid. Een term die te pas en te onpas wordt gebruikt de laatste tijd. Om moe van te worden. Tegelijkertijd zijn we er wel allemaal mee bezig: de één wat meer dan de ander. Ik ben me ook steeds meer bewust van duurzame producten. Als consument maar ook als webshopeigenaar. Ik heb dan ook onlangs besloten om me meer te richten op duurzame opbergers en organizers. Eén manier om duurzaam te organizen is met bijenwasdoek.

Wat zijn duurzame organizers?

Duurzame organizers zijn opbergsystemen die milieuvriendelijk en duurzaam zijn gemaakt en die helpen bij het ordenen en opbergen van spullen. Ze kunnen bestaan uit natuurlijke materialen zoals hout, stof, bamboe of bijenwas. Ze zijn vaak herbruikbaar of goed te recycelen. Hierdoor dragen ze bij aan het verminderen van de afvalberg en verbeteren ze de ecologische voetafdruk. Duurzame organizers zijn beschikbaar voor verschillende doeleinden, zoals in je keuken en voorraadkast, voor het opbergen van kleding en kantoorspullen.

Wat is bijenwasdoek?

Bijenwasdoek wordt gebruikt als een duurzaam alternatief voor plastic zakjes en aluminiumfolie. Het is gemaakt van een mix van bijenwas, biologisch katoen, jojoba-olie en boomhars. In de bijenwasdoek kun je fruit, groenten, brood, kaas en snacks bewaren.

Bijenwasdoeken kun je steeds weer hergebruiken, tot wel een jaar lang. Je maakt de doek eenvoudig schoon door de doek af te spoelen onder koud water met een beetje afwasmiddel. Daarna laat je de doek aan de lucht drogen en is het weer klaar voor gebruik.

Waarvoor gebruik je bijenwasdoek?

Je gebruikt bijenwasdoek voor koude gerechten zoals brood, kaas, groenten en fruit. De doeken zijn ook heel geschikt om kommen mee af te dekken. Maak de doek even warm met je handen en vouw de doek om het product om het af te sluiten. Bijenwasdoek houdt je voedsel langer vers.

Je gebruikt bijenwasdoek i.p.v. plastic zakjes, folie en papieren zakken. Bijenwasdoek

Let op: gebruik de doeken niet voor rauw vlees of vis. En houd de bijenwasdoek uit de buurt van hitte, anders smelt de bijenwas. De doeken zijn dus niet geschikt om af te wassen onder heet water, in de vaatwasser, in de magnetron en in de oven.

Zijn er ook Vegan bijenwasdoeken?

Er zijn zeker ook bijenwasdoeken van vegan materiaal. De vegan bijenwasdoeken zijn gemaakt van Gots gecertificeerd biologisch katoen, plantaardige was, biologische kokosolie en boomhars. Gots is een internationaal keurmerk dat eisen stelt aan zowel de productie van de vezels als de verder verwerking ervan.

Duurzaam organizen met bijenwasdoek bij Stokado.nl

Bijenwasdoek is een handige en milieuvriendelijke manier om huishoudelijk afval te verminderen. En een gemakkelijke, herbruikbare, volledig natuurlijke manier om voedsel in te verpakken. Zo’n duurzame opberger mag niet ontbreken in het assortiment van Stokado.nl. Daarom verkopen wij verschillende bijenwasdoeken en Vegan bijenwasdoeken.

Mis je iets in ons assortiment? Laat het ons weten door een mail te sturen naar webshop@stokado.nl.

Linda Bults, eigenaar Stokado

Professional organizer Linda opbergen organizen
Linda