Duurzaam organizen: Food Huggers

  • Bericht auteur:

Duurzaamheid. Een term die te pas en te onpas wordt gebruikt de laatste tijd. Om moe van te worden. Tegelijkertijd zijn we er wel allemaal mee bezig: de één wat meer dan de ander. Ik ben me ook steeds meer bewust van duurzame producten. Als consument maar ook als webshopeigenaar. Ik heb dan ook onlangs besloten om me meer te richten op duurzame opbergers en organizers. Daarom deze blog over duurzaam organizen met Food Huggers.

Wat zijn duurzame organizers?

Duurzame organizers zijn opbergsystemen die milieuvriendelijk en duurzaam zijn gemaakt en die helpen bij het ordenen en opbergen van spullen. Ze kunnen bestaan uit natuurlijke materialen zoals hout, stof, bamboe of bijenwas. Ze zijn vaak herbruikbaar of goed te recycelen. Hierdoor dragen ze bij aan het verminderen van de afvalberg en verbeteren ze de ecologische voetafdruk. Duurzame organizers zijn beschikbaar voor verschillende doeleinden, zoals in je keuken en voorraadkast, voor het opbergen van kleding en kantoorspullen.

Wat zijn Food Huggers?

Food Huggers zijn flexibele, rekbare deksels die zijn ontworpen om overgebleven groenten en fruit voor langere tijd vers te houden. Ze zijn er in verschillende vormen en maten voor verschillende soorten producten.

Food Huggers zijn vaatwasmachinebestendig en kunnen worden gebruikt in de koelkast, vriezer of zelfs in de magnetron. Ze zijn ontworpen om gemakkelijk te gebruiken en schoon te maken. Food Huggers worden verkocht in sets en zijn nestbaar zodat ze weinig ruimte in beslag nemen in je keukenkast

Waarvoor gebruik je Food Huggers?

Je gebruikt Food Huggers om gesneden fruit en groenten vers te houden. Je plaatst de Food Hugger direct op gesneden fruit of groenten waardoor een afdichting ontstaat. Die helpt om luchtblootstelling te voorkomen en het oxidatieproces te vertragen zodat voedsel langer vers blijft. Met Food Huggers verklein je dus de hoeveelheid voedsel die je verspilt.

Food Huggers zijn verkrijgbaar in sets met meerdere maten en vormen voor verschillende soorten producten, zoals tomaten, uien, avocado’s, komkommers, bananen, citrusfuit en meer.

Waar zijn Food Huggers van gemaakt?

Food Huggers zijn gemaakt van 100% voedselveilige siliconen en vrij van BPA en ftalaten. Siliconen is een soort synthetisch rubber dat veilig is voor voedsel en geen schadelijke chemicaliën bevat. Het staat bekend om zijn hittebestendigheid, vaatwasmachinebestendigheid en het vermogen om een ​​luchtdichte afsluiting te creëren om voedsel vers te houden. Siliconen is een daarom een duurzaam, flexibel en herbruikbaar materiaal

Waarom zijn Food Huggers duurzaam?

Groente en fruit houden 23% meer vocht vast bij gebruik van een Food Hugger in plaats van plastic of aluminiumfolie! Het is daarom de perfecte oplossing tegen het gebruik van onnodig plastic en aluminiumfolie.

Food Huggers staan naar een zero-waste levensstijl, een plasticvrije wereld en het voorkomen van voedselverspilling.

Duurzaam organizen met Food Huggers bij Stokado.nl

Food Huggers zijn een milieuvriendelijke manier om huishoudelijk afval te verminderen. En een gemakkelijke, herbruikbare, volledig natuurlijke manier om voedsel langer te bewaren. Zo’n duurzame opberger mag niet ontbreken in het assortiment van Stokado.nl! Wij hebben in ons assortiment de Food Huggers set van 5, Food Huggers citrus en Food Huggers avocado.

Naast Food Huggers verkopen wij ook duurzame bijenwasdoeken. Lees onze blog: Duurzaam organizen met bijenwasdoek.

Linda Bults, eigenaar Stokado

Professional organizer Linda opbergen organizen
Linda