Opbergen en organizen met de manden van Handed By

  • Bericht auteur:

Soms kom je als webshopeigenaar een product tegen waar je gelijk enthousiast van wordt en meer over wilt weten. Omdat je het product erg mooi vindt, omdat het heel praktisch en handig is, of omdat het een opbergprobleem oplost. In het geval van de producten van Handed By was dit allemaal van toepassing. Maar er kwamen nog een paar redenen bij: duurzaam, handgemaakt, sociaal verantwoord en kinderarbeidvrij. Dat zijn nogal wat thema’s! Daarom deze blog over opbergen en organizen met de manden van Handed By.

Wat Handed By precies doet kunnen ze het beste zelf uitleggen.

Duurzaam

“Wij zijn productontwikkelaar, ontwerper, fabrikant en groothandel in één. Onze thuisbasis is een kantoor en magazijn met een ontwerpstudio en showroom in IJsselstein (Utrecht).

Bij Handed By recyclen we industrieel plastic afval tot bandmateriaal om nieuwe producten van te maken. Afval dat anders zou worden weggegooid en in het milieu terecht zou komen met alle gevolgen van dien. Door het gerecyclede plastic te gebruiken, vertragen we het proces dat de natuurlijke hulpbronnen van de aarde opraken.

Op dit moment is 85% van de gehele Handed By collectie gemaakt van gerecycled plastic. Het is onze ambitie om eind 2022 de hele collectie van gerecycled plastic te hebben.”

Handgemaakt

“Al onze producten worden met de hand gemaakt in landen met een eeuwenoude kennis van handwerktechnieken, maar ook met typisch Aziatische tradities en gebruiken. Dat vraagt om respect, begrip en geduld. Alle manden worden met de hand gevlochten van zo veel mogelijk gerecyclede materialen en met een knipoog naar design. Aan elk product hangt een kaartje met het verhaal van een van onze vlechters. Op onze website kunt u kennismaken met meerdere vlechters.”

Sociaal verantwoordelijk

“Ons uitgangspunt is het bouwen aan langetermijnrelaties op basis van gelijkwaardigheid en vertrouwen. We werken niet samen met harteloze productiefaciliteiten, maar rechtstreeks met de handwerkers; meestal vrouwen die vanuit huis werken. Wij investeren in opleiding, kennis en kwaliteit en betalen een reëel loon aan onze vakvrouwen en mannen. We bieden vast werk aan ongeveer 300 gekwalificeerde handwerkers. Werkers met liefde voor hun vak en een grote betrokkenheid bij Handed By.”

Geen kinderarbeid

“Wij garanderen dat onze producten zonder kinderhanden worden gemaakt. We bezoeken onze handwerkers elke vier tot zes weken om product- en materiaalontwikkelingen te bespreken, kwaliteitscontroles uit te voeren, arbeidsomstandigheden te inspecteren en de samenwerking te koesteren. Doordat we constant werk garanderen, kunnen deze handwerksters belangrijke stappen vooruit zetten in de basisbehoeften van hun gezin en hun gemeenschap, zoals gezondheid, veilige huisvesting en onderwijs.”

Zijn jullie net zo enthousiast als ik? En wil jij ook opbergen en organizen met de manden van Handed By? Deze sociaal verantwoorde, stevige en mooi manden zijn bij Stokado verkrijgbaar in verschillende kleuren en formaten. Kijk op https://stokado.nl/product-categorie/manden/ en filter op merk Handed By.

Wil je meer weten? Laat een bericht achter onder deze blog, gebruik ons contactformulier of mail naar klantenservice@stokado.nl.

Linda Bults, eigenaar

foto Linda Bults