Opbergen van winterjassen en accessoires

 • Bericht auteur:
 • Berichtcategorie:Blog
 • Bericht reacties:8 Reacties
 • Leestijd:8 minuten gelezen

Het lijkt er op dat de winter van 2020/2021 gauw voorbij is en dan wordt het tijd voor het georganiseerd opbergen van winterjassen en accessoires. Ik houd heel erg van sneeuw en ijs maar niet meer in april dus ik ben blij dat de lente (bijna) is aangebroken. De tijd van warme zonnestralen op je nog bleke huid, van frisse ochtenden, jonge groene blaadjes, wakker worden met talrijke zingende vogeltjes en de voorjaarsschoonmaak. Maar daar ga ik het nu niet over hebben.

Het is namelijk ook de tijd voor het opruimen van onze winterkleding. Ik laat je in deze blog zien hoe ik mijn winterjassen, handschoenen, sjaals en mutsen netjes en overzichtelijk opberg voor de volgende winter.

De eerste stap van georganiseerd opbergen is ‘ontspullen’. Dit betekent simpelweg het wegdoen van overbodige spullen. Heb je winterkleding die je al tijden niet meer hebt gedragen, omdat het niet lekker zit, of omdat je het gewoon niet meer mooi vindt, dan kun je er maar beter afscheid van nemen. Verkoop het of breng het naar een kledinginzamelpunt en je maakt er iemand anders blij mee. Nadat ik een paar handschoenen en een muts heb weggedaan die ik al twee winters niet meer gedragen heb, kan ik beginnen met het opbergen van de winterkleding.

Maar voordat mijn kleding voor een half jaar in de kast verdwijnt doe ik de jassen, handschoenen, sjaals en mutsen die ik gedragen heb in de wasmachine. Wel zo fris en het is fijn om de volgende winter alles weer schoon uit de kast te kunnen halen.

Mijn winterjassen berg ik op in lange kledinghoezen. Op deze manier hang ik mijn jassen stof- en kreukvrij in mijn kledingkast op.

Kledinghoes lang zwart

 

In een kledinghoes blijft mijn favoriete winterjas stof- en kreukvrij. Rits dicht en de jas kan voor een half jaar de kast in.

Ik heb vier winterjassen en om snel te kunnen zien welke jas in welke hoes zit heb ik aan elke kledinghanger een stukje tape of een elastiekje gemaakt. Groene tape voor mijn nette groene jas, zwarte tape voor mijn nette zwarte jas, een grijs elastiekje voor mijn dagelijkse grijze jas en een zwart elastiekje voor mijn dagelijkse zwarte jas. Je zou de tape ook op de hoes kunnen plakken maar op deze manier kan ik eenvoudig de tape of elastiek verwijderen mocht dat nodig zijn.

Vijf kledinghangers met stang van hout

 

De kledinghangers zijn voorzien van gekleurde tape of een elastiekje zodat ik eenvoudig kan zien welke jas in welke hoes zit.

Mijn handschoenen, mutsen en sjaals vouw of rol ik zo strak mogelijk op en die zet ik rechtop in een paar mooie mandjes. Door je winteraccessoires op deze manier op te bergen houd je ze netjes bijeen en kun je in één oogopslag zien waar je wat hebt opgeborgen. Lekker overzichtelijk dus, en het ziet er bovendien heel verzorgd uit. Ik berg mijn winteraccessoires altijd op deze manier in mandjes op. De mandjes staan ‘s winters op een plank, voor het grijpen zeg maar. Nu de winter voorbij is gaan de mandjes zo de kast in. 

Deze prachtige mandjes zijn ook verkrijgbaar in een groter formaat als set van drie manden als je meer winteraccessoires moet opbergen. 

Dan is het tijd om mijn (winter)schoenen en laarzen op te bergen. Eerst worden alle schoenen en laarzen gepoetst. Ik geeft het meteen toe: niet mijn favoriete klusje. Maar het is wel belangrijk om je schoenen in goede conditie te houden dus ik moet eraan geloven.

Mijn schoenen en laarzen berg ik op in handige schoenen- en laarzenopberghoezen. De opbergers passen vervolgens makkelijk onder het bed. En doordat de opbergers erg licht zijn en een handvat hebben trek ik ze, zelfs vol met schoenen, zo weer onder het bed vandaan. Wat ik ook erg handig vind is dat beide opberghoezen een doorzichtige bovenkant hebben. Dus als ik voor een avondje uit pumps nodig heb hoef ik niet lang te zoeken.

 

Eerst poets ik mijn schoenen en dan gaan ze in deze handige schoenenopbergers.

Ik ben blij als alles weer netjes en overzichtelijk is opgeborgen. Het geeft een hoop rust. Aangezien ik, voordat ik begin, weet wat ik waar en hoe ga opbergen kost het opbergen weinig tijd. En dat maakt het georganiseerd opbergen van winterjassen en accessoires leuk! Behalve het poetsen van de schoenen.

Dit is dus de manier waarop ik mijn winterjassen en -accessoires opberg als de winter voorbij is. Nu kan de lente echt beginnen!

Professional organizen door Stokado

Lukt het je niet om je huis opgeruimd te krijgen en te houden zoals je voor ogen hebt? Schakel de hulp in van een professional. Bel, app of mail mij voor meer informatie. Mijn telefoonnummer is 06-21205824 en mijn mailadres is webshop@stokado.nl. Of kijk op deze pagina of lees onze blog: Wat doet een Professional Organizer?

Linda Bults – eigenaar Stokado

Professional organizer Linda opbergen organizen

Dit bericht heeft 8 reacties

 1. Gea Smith

  Leuke blog met handige tips. Nu alleen nog kunnen vertrouwen op beter weer , zodat je je winterjas lekker schoon kan blijven opbergen en niet weer tevoorschijn hoeft te halen. ?

  1. Linda

   Het zal toch niet heel lang meer duren. Maar inderdaad, nog even geduld hebben. Bedankt voor je reactie!

   1. Joyce Damsma

    Goede tips en mooie producten! Ik krijg er zin in om mijn winterkleding op te bergen 🙂

 2. Hoi Linda, vroeger hadden we de Vormingsklas om deze praktische dingen te leren voorzover je dat niet van je moeder mee kreeg. Of de huishoudschool. Maar nu hebben we JOU.
  Daar wordt de wereld een stuk overzichtelijker van. Leuke blog!

  1. Linda

   Haha, dat is grappig. Ik denk niet dat ik de huishoudschool helemaal kan vervangen maar wat opbergen en organiseren betreft ga ik mijn uiterste best doen 😉 Bedankt voor je reactie!

 3. Marjan

  Leuk om te lezen, ik heb weer ideetjes opgedaan!

Geef een reactie