Organizen van een schoonmaakkast

  • Bericht auteur:

Eén van de leukste kanten van mijn werk is als ik een klant kan helpen met een opbergprobleem. Onlangs kreeg ik de vraag van Ria of ik zou kunnen helpen bij het opruimen en organizen van de schoonmaakkast. Ik kreeg een foto van de kast, de maten van de inrichting en kon vervolgens mijn magazijn in om tussen de opbergdozen, boxen en manden de juiste producten bijelkaar te zoeken. Bij Ria aangekomen zie ik hoe erg de schoonmaakkast eraan toe is. Dat valt op zich nog wel mee maar er is zeker ruimte voor verbetering!

Schoonmaakkast voor organizen
De schoonmaakkast voor het organizen

Tijd om aan de slag te gaan! We beginnen met het uitruimen van de kast. Ja, dat betekent dat de kast helemaal leeg moet! Alle flessen, potten, tubes, pakken en zakken worden uit de kast gehaald en in de gang neergezet. Ook dozen en manden gaan helemaal leeg. Tijdens het uitruimen van de kast gebeurde wat vaak gebeurt als je kast niet goed georganiseerd is: Ria kwam erachter dat ze meer spullen had dan ze dacht! Er kwamen spullen voorbij die ze al tijden kwijt was, spullen die ze in sommige gevallen alweer nieuw had gekocht en nu dus dubbel had, en spullen waarvan ze helemaal niet wist dat ze het nog in huis had en die dus ook niet meer nodig waren. Het werd dus tijd om te gaan ontspullen.

Samen met Ria bekijk ik als eerste welke spullen kapot zijn en welke ze nooit meer gebruikt. Die kunnen alvast weg. Daarna groeperen we haar spullen: schoonmaakmiddelen voor de keuken bij elkaar, er zijn spullen voor het schoonmaken van badkamer en toilet, spullen voor de vloer en de ramen en spullen voor de auto. Daarnaast is er nog allerlei klusmateriaal wat we bijelkaar zetten. Op deze manier kunnen we snel zien welke producten dubbel zijn. En we kunnen ook zien hoe groot elke groep is en in welke doos, box of mand ze samen passen.

We maken de kast nog even grondig schoon. Wel zo netjes en snel gedaan nu de kast helemaal leeg is. Dan is het tijd om de kast georganiseerd in te ruimen!

Schoonmaakkast organizen 3
De lege kast wordt grondig schoongemaakt. Nu kunnen we georganiseerd opbergen.

Ik zet alle opbergmaterialen, die nu nog leeg zijn, in de kast om te kijken of alles past en of de indeling handig is. Daarna pakken Ria en ik elke keer één box of mand uit de kast om die in te ruimen. We beginnen met de spullen die het vaakst gebruikt worden. Die komen in de box of mand vooraan te staan en vervolgens op een plek in de kast waar Ria het beste bij kan. De schoonmaakkast ziet er daardoor niet alleen een stuk netter uit, het is ook veel handiger en overzichtelijker om je spullen in boxen of manden op te bergen. Je kunt eenvoudig een mand uit de kast pakken en de achterste fles eruit halen. Bovendien heb je door je spullen op deze manier op te bergen meer overzicht waardoor je geen spullen meer zult kopen die je al hebt, want dat is zonde van je geld.

Schoonmaakast organizen manden
Handig en mooi, deze Curver mand wit 11l

Zo bergen we zorgvuldig alle spullen weer in de kast op. Doordat we alle spullen al gegroepeerd hadden gaat het inruimen vlot. Als we klaar zijn bekijken we samen het resultaat en als Ria tevreden is dan ben ik dat ook!

Schoonmaakkast na organizen
De schoonmaakkast na het organizen. Een stuk netter met o.a. de Opbergbox donkergroen 32l, de Deksel voor opbergboxen 24l en 32l, de Opbergbox donkergroen 18l en de Opbergmand hangend zwart

Zou je ook graag hulp willen bij het opruimen, opbergen en organizen? Neem dan contact met ons op! We helpen je graag. Feedback en tips zijn ook altijd welkom.

Linda Bults – eigenaar Stokado