Wat doet een Professional Organizer?

  • Bericht auteur:

Je kent ze misschien wel van tv, professional organizers zoals Marie Kondo of de dames van The Home Edit die bij mensen thuis komen helpen opruimen en organizen. Een professional organizer kun je ook bij Stokado inhuren. Maar wat doet een professional organizer nou precies?

De laatste jaren komt er steeds meer aandacht voor het verschijnsel ‘organizen’. Of het nu gaat om je huis weer overzichtelijk krijgen met hulp van een professional organizer, of zelf de boel opgeruimd houden, we hebben allemaal een systeem nodig. Een professional organizer helpt je naar een (beter) systeem. Ze adviseren en begeleiden je naar meer overzicht, structuur en routine in je leven. Zodat jij met meer rust en ontspanning je kunt richten op je dagelijkse activiteiten.

Een professional organizer wordt ook weleens een opruimcoach genoemd maar doet veel meer dan alleen opruimen. Ze helpen je bijvoorbeeld bij het opbergen en organizen van kasten, bij het organiseren van je huishouden en het ordenen van je administratie. Ook geven ze inzicht in je agenda en timemanagement én geven ze advies over stressvrij verhuizen.

Je huis en werkplek organizen kan veel rust geven. Je wordt minder afgeleid en krijgt meer overzicht. En als spullen een vaste plek hebben ben je minder tijd kwijt met zoeken naar spullen die je kwijt bent. ‘Rust in je huis geeft rust in je hoofd’ is niet voor niks een bekende uitspraak van professional organizers.

Professional organizen is maatwerk

Sommige mensen hebben alles netjes op orde. Maar steeds meer mensen hebben moeite om hun huis en werkplek opgeruimd te krijgen en te houden. Ze zijn vaak veel tijd kwijt met opruimen en dat kan komen doordat er te weinig aandacht is besteed aan goed opbergen, oftewel organizen.

Maar waarom zou je betalen voor een professional organizer? Nou, het antwoord zit al in de naam, omdat het een professional is. Een specialist die, samen met jou, een probleem oplost. Professional organizen is maatwerk. De professional organizer luistert naar je wensen en gaat samen met jou aan de slag. Je leert op een praktische manier hoe je handiger kunt opruimen, eenvoudiger je administratie kunt bijhouden of beter je tijd kunt indelen. Het doel is om minder last te hebben van stress en drukte en meer tijd over te houden voor de dingen die jij belangrijk vindt.

Wil je ook graag een opgeruimder huis, meer overzicht in je huishouden of administratie en hulp bij het professioneel opbergen en organizen? Kijk op deze pagina.

Linda Bults, eigenaar Stokado

foto Linda Bults